Gaseste o solutie, nu o scuza in 3 pasi

In viata sunt momente in care schimbarea devine inerenta evolutiei, dezvoltarii, armoniei. Si totusi cand vine vorba de schimbare ca si decizie constienta si asumata in viata ta, de ce este atat de greu?
De ce atunci cand declari “Vreau sa…” de cele mai multe ori urmeaza “dar!”?

Haide sa fim sinceri, sa faci schimbari este greu. Angajamente financiare de sustinut, familie de intretinut, probleme din copilarie ce se reactiveaza, probleme in relatia de cuplu sau/si in relatiile cu copii, cate si mai cate… poti avea o lista fara sfarsit de probleme, insa problemele nu trebuie sa devina scuze.

Adevarul cel mai adevarat este ca singura cale prin care vei putea face schimbari pozitive in viata ta este cea prin care vei renunta la “scuze”. Iar daca schimbarea devine “TREBUIE” si tu continui sa o amani nimic nu va impiedica axietatea, atacurile de panica, nici chiar depresia sa te vizitese pana cand nu vei imbratisa schimbarea necesara.

Familia, profesorii, prietenii, trecutul tau te pot “slefui” ca si persoana insa ei nu pot actiona in locul tau. Doar tu o poti face. Regaseste-ti puterea.

Gaseste o solutie, nu o scuza.

Candva Mark Twain spunea “Exista mii de scuze pentru esecuri dar nici macar un motiv adevarat”.

Nu exista o reteta perfecta, sau o cale 100% sigura pentru succes ce sa se potriveasca tuturor.
Ce-i diferentiaza pe oamenii de succes de ceilalti? Oamenii de succes isi stabilesc, fixeaza, obiective clare, specifice.

Oamenii de succes isi cunosc, recunosc, indoielile fara a le transforma in scuze si abordandu-le ca si provocari. Isi mobilizeaza intreaga energie a fiintei in eforturile necesare pentru depasirea obstacolelor ce-i ameninta cu renuntarea sau abandonul luptei. Oamenii de succes si-au dezvoltat o atitudine auto reflexiva, de observator vigil si rational, ce ii mentin puternici si determinati.

Daca alegi sa-ti dezvolti si tu aceasta atitudine cu siguranta esti interesat cum anume sa faci asta. Iata, in continuare, cateva recomandari:

Pasul 1: identifica-ti indoielile (“da dar…”) Care sunt scuzele pe care le rulezi pentru a te retine din propria dezvoltare?

Pasul 2: decide sa nu lasi o scuza sa-ti dicteze propria calatorie. Intreaba-te: “Ezit sa merg inainte pentru ca este intr-adevar imposibil? Este intr-adevar imposibil sau este doar dificl?”. In cazul in care iti este dificil sa faci diferenta, poti discuta despre asta cu un bun prieten, un mentor, un consilier, care poate fi sincer cu tine si in compania caruia tu insuti poti fi sincer cu tine insuti. Decideti impreuna care va fi urmatorul tau pas.

Pasul 3: incepe sa lucrezi, actioneaza, in directia atingerii obiectivului propus. Pune planul in aplicare. Nu lasa scuzele sa te opreasca din drum. Daca este importanta pentru tine vei gasi o cale si nu o scuza. Doar gandeste-te unde vei fi si incepe.