Grupuri de dezvoltare personala

In om e un sir nesfarsit de oameni

Grupurile de dezvoltare personala sunt grupuri experientiale de intalnire focalizate in mare masura asupra propriei experiente a fiecarui membru al grupului in “aici si acum”.

Participantii sunt considerati “cautatori” si “normali” nu “pacienti” sau “client”. Experienta nu este considerata terapie ci “dezvoltare personala”.

Obiective

Obiectivele grupului sunt actualizarea personala, cresterea totala a individului, reexperimentarea valorilor fundamentale ale vietii si discrepantele dintre ele si stilul de viata al membrilor, intalnirea fatetelor propriului sine fals, explorarea partilor de mult ingropate din ei insisi.

Experienta

O astfel de experienta poate oferi multe tipuri de invatare, indisponibile in alta parte.
In grupul de dezvoltare personala esti capabil sa inveti la un nivel emotional ceea ce, anterior, ai fi putut cunoaste numai la nivel intelectual.

Invatare

Grupurile de dezvoltare personala sunt limitate in timp si, deseori, sunt comprimate in ore sau zile. Incurajeaza constientizarea si inlaturarea fatetelor sociale traditionale, valorizeaza onestitatea si explorarea interpersonala, confruntarea, expresivitatea emotionala ridicata si autodezvaluirea.

Experimentezi puterea grupului – atat puterea de a rani cat si puterea de a vindeca. Inveti cat de important este sa fii acceptat de grup; ce atrage intr-adevar dupa sine autodezvaluirea, cat este de dificil sa-ti dezvalui lumea secreta, fantasmele, sentimentele de vulnerabilitate, ostilitate si tandrete.

Inveti sa-ti evaluezi propriile forte, dar si propriile slabiciuni. Afli despre rolul pe care-l preferi in grup, despre tipologia de raspunsuri pe care le ai de obicei.

Nu merge in spatele meu, s-ar putea sa nu conduc. Nu merge in fata mea, s-ar putea sa nu te urmez. Mergi langa mine si fii prietenul meu.

Albert Camus

Atmosfera prietenoasa pentru gandurile tale