Programati o sedinta

Completati campurile din stanga si revin in cel mai scurt timp posibil cu confirmarea programari.

Telefon:
0722 376694

Email:
claudia_popa75@yahoo.com

Psihoterapie online (Skype)

Informatii generale

33 euro

Psih: Claudia Mioara Popa

Program: Luni - Vineri 8:30 - 20:00 / Sambata 12.00 - 15.00

Durata sedinta: 50 minute

Avantajele si limitele psihoterapiei online

La inceput am fost reticenta fata de psihoterapia online. Ulterior, citind despre asta, participand la workshop-uri si utilizand-o, i-am descoperit, impreuna cu clientii mei, beneficiile.
Reticenta mea pornea de la comparatia pe care o faceam intre terapia la cabinet, in contact direct, si cea online. Imi era destul de greu sa-mi imaginez cum s-ar putea desfasura acelasi proces terapeutic in mediul online.
Atunci cand esti fata in fata, poti simti nemijlocit energia contactului, sa beneficiezi de informatiile implicite si sa te poti face inteles mult mai usor.
Online, practic toata relatia terapeutica este mediata de calculator, la care se pot adauga alte interferente datorate tehnologiei. Asa ca am inceput sa caut studii in legatura cu e-terapia sau Internet-delivered therapy .
Se pare ca exista un interes foarte mare in randul cercetatorilor pentru terapia online. In ultimii ani numeroase studii sunt axate pe acest subiect, in special in Statele Unite sau Marea Britanie.
Schimbarile ce au loc in tehnologie si informatie determina, in principal, acest interes. Oamenii interactioneaza intre ei din ce in ce mai mult prin intermediul tabletei, telefonului sau calculatorului. Suntem obisnuiti, deja, sa prelucram informatia in alt mod decat in cel de acum doua decenii.
Realitatea este mutata, din ce in ce mai mult, in mediul virtual. Acest lucru poate fi pozitiv deoarece scopul este sa ne faca viata mai usoara si sa avem acces la o informatie sau serviciu de oriunde de pe Glob. Iar calculatorul, tableta sau chiar programele pot chiar sa vina cu un ajutor in plus in psihoterapie.
Studii despre terapia online
Studiile arata ca psihoterapia cognitiv-comportamentala administrata online reduce simptomele depresive (Donker T.et. al. 2013), putand fi utilizata si in combinatie cu terapia fata in fata pentru reducerea simptomelor depresive si anxioase (Høifødt RS et. al. 2013) sau ca pre-tratament pentru fobii (Robin N Kok et. al. 2012), dar si pentru tulburari de anxietate si tulburari afective (Gerhard Andersson & Nickolai Titov, 2014)
In unele cazuri psihoterapia online este necesara. Cand un client se muta in alta tara sau in alt oras de exemplu, pentru cei care traiesc in orase sau regiuni unde nu au acces la servicii psihologice, sau atunci cand clientul face o calatorie si are nevoie de suport.
Practic cu succes psihoterapia online pentru romani plecati in Anglia, Franta, Spania, Irlanda, Elvetia, Germania, Italia, Norvegia, Suedia. Sau pentru persoane din regiunile tarii unde nu exista acces la psihoterapie.
Psihoterapia fata in fata nu poate fi inlocuita in totalitate cu psihoterapia online
Luand in calcul limitele si dezavantajele psihoterapiei administrata prin internet este important sa va aduc la cunostinta faptul ca validitatea psihodiagnosticului online poate fi scazuta (pentru acest aspect fiind nevoie de intalniri cu terapeutul), acest gen de interventie nu poate fi folosita pentru tulburari severe, eficienta si eficacitate sunt limitate comparativ cu psihoterapia fata in fata.

  • Puteti sa ma gasiti cautand in skype dupa “Psih. Claudia Popa”
  • Pentru mai multe detalii sau intrebari nu ezitati sa ma contactati !

 

Doctors

Psiholog Claudia Mioara Popa

Varsta: 43
Ani de experienta: 12
Specializare: Psihoterapie

Sedintele de psihoterapie au o frecventa variabila, de obicei o data pe saptamana si necesita programare. Durata sedintei va este in totalitate rezervata dvs; de aceea, daca trebuie sa anulati o programare din diverse motive, este recomandat sa o faceti din timp – in caz contrar veti achita contravaloarea perioadei rezervate pentru desfasurarea sedintei respective.

Procesul terapeutic are la baza relatia psihoterapeut – client ca si relatie cocreata astfel incat presupune implicarea active si constienta a ambilor parteneri ai relatiei. Si cum ziua buna se cunoaste de dimineata, o parte din contributia dumneavoastra o reprezinta confirmarea / infirmarea prezentei la cabinet la programarea stabilita, respectarea timpului de initiere a demersului terapeutic pentru a evita suprapunerea sau afectarea timpului acordat sesiunii altui client.

O estimare exacta inca de la inceput a numarului de sedinte necesare si suficiente pentru rezolvarea temelor aduse de dvs. spre solutionare este dificil de realizat. In acest sens vom proceda la evaluari periodice a nivelului in care obiectivele propuse initial au fost atinse sau masura in care acestea este necesar a fi modificate.

Am absoluta convingere ca vom putea discuta orice aspecte legate de colaborarea noastra cu maturitate si deschidere.

In cazul in care intampinati dificultati cu achitarea sumei aferente serviciilor terapeutice este de preferat sa ma informati pentru a putea gasi impreuna o solutie optima in situatia respectiva.

Obtinerea detaliilor privind vizita dvs. la cabinet, reprogramarea sau anularea programarii se pot realiza telefonic, cu minim o zi inainte de consultatie.

Banul nu are idei.

Nekrassov

Structura tarifara

Tema banilor este o tema ca oricare alta si poarta cu sine posibilitati utile pentru explorarea terapeutica.
Perceperea unui tarif este o parte importanta a relatiei terapeutice, reprezantand partea de intelegere ce da dreptul clientului la interesul, implicarea si abilitatile psihoterapeutului. Fara acest aspect, clientul ar putea simti ca trebuie sa se adapteze la psihoterapeut sau sa ii intampine cumva nevoile.

Image

Atmosfera prietenoasa
pentru toate gandurile tale

Atmosferă prietenoasă
pentru toate gândurile tale