Programati o sedinta

Completati campurile din stanga si revin in cel mai scurt timp posibil cu confirmarea programari.

Telefon:
0722 376694

Email:
claudia_popa75@yahoo.com

Psihoterapia online (Skype)

Avantajele si limitele psihoterapiei online

La inceput am fost reticenta fata de psihoterapia online. Ulterior, citind despre asta, participand la workshop-uri si utilizand-o, i-am descoperit, impreuna cu clientii mei, beneficiile.
Reticenta mea pornea de la comparatia pe care o faceam intre terapia la cabinet, in contact direct, si cea psihoterapia online. Imi era destul de greu sa-mi imaginez cum s-ar putea desfasura acelasi proces terapeutic in mediul online.
Atunci cand esti fata in fata, poti simti nemijlocit energia contactului, sa beneficiezi de informatiile implicite si sa te poti face inteles mult mai usor.
Relatia terapeutica online este mediata de calculator, la care se pot adauga alte interferente datorate tehnologiei. Asa ca am inceput sa caut studii in legatura cu psihoterapia online, e-terapia sau Internet-delivered therapy.
Se pare ca exista un interes foarte mare in randul cercetatorilor pentru pshihoterapia online. In ultimii ani numeroase studii sunt axate pe acest subiect, in special in Statele Unite sau Marea Britanie.
Schimbarile ce au loc in tehnologie si informatie determina, in principal, acest interes. Oamenii interactioneaza intre ei din ce in ce mai mult prin intermediul tabletei, telefonului sau calculatorului. Suntem obisnuiti, deja, sa prelucram informatia in alt mod decat in cel de acum doua decenii.
Realitatea este mutata, din ce in ce mai mult, in mediul virtual. Acest lucru poate fi pozitiv deoarece scopul este sa ne faca viata mai usoara si sa avem acces la o informatie sau serviciu de oriunde de pe Glob. Iar calculatorul, tableta sau chiar programele pot chiar sa vina cu un ajutor in plus in psihoterapie.
Studii despre terapia online
Studiile arata ca psihoterapia cognitiv-comportamentala administrata online reduce simptomele depresive (Donker T.et. al. 2013), putand fi utilizata si in combinatie cu terapia fata in fata pentru reducerea simptomelor depresive si anxioase (Høifødt RS et. al. 2013) sau ca pre-tratament pentru fobii (Robin N Kok et. al. 2012), dar si pentru tulburari de anxietate si tulburari afective (Gerhard Andersson & Nickolai Titov, 2014)
In unele cazuri psihoterapia online este necesara. Cand un client se muta in alta tara sau in alt oras de exemplu, pentru cei care traiesc in orase sau regiuni unde nu au acces la servicii psihologice, sau atunci cand clientul face o calatorie si are nevoie de suport.
Practic cu succes psihoterapia online ca alternativa viabila in contextele in care psihoterapia traditionala nu poate fi accesibila din diverse cauze, aceasta forma de comunicare reprezentand singura varianta prin care se poate obtine accesul la serviciile specializate.
Daca nu aveti posibilitatea de a va deplasa pana la cabinet, aveti optiunea acum de a face psihoterapie online.
Psihoterapia fata in fata nu poate fi inlocuita in totalitate cu psihoterapia online
Luand in calcul limitele si dezavantajele psihoterapiei administrata prin internet este important sa va aduc la cunostinta faptul ca validitatea psihodiagnosticului online poate fi scazuta (pentru acest aspect fiind nevoie de intalniri cu terapeutul), acest gen de interventie nu poate fi folosita pentru tulburari severe, eficienta si eficacitate sunt limitate comparativ cu psihoterapia fata in fata.

Pentru consultatiile online plata se face in avans, dupa confirmarea programarii, in contul bancar nr. RO06 BTRL 0140 1201 9365 62XX deschis la banca Transilvania, pentru Popa Claudia Mioara.
Programarile se reprogrameaza cu minimum 12 ore inainte, telefonic sau prin email.

  • Puteti sa ma gasiti folosind SkypeID  “Psih. Claudia Popa”
  • Pentru mai multe detalii sau intrebari nu ezitati sa ma contactati !
Image

Atmosfera prietenoasa
pentru toate gandurile tale

Atmosferă prietenoasă
pentru toate gândurile tale