Confidentialitate cabinet psihologic Claudia Mioara Talpeanu

Reguli asupra practicilor de confidentialitate si etica profesionala

Voi face referire in aceasta pagina la modul in care informatiile cu caracter personal, inclusiv cele referitoare la starea dumneavoastra de sanatate, vor fi pastrate, folosite si, in unele cazuri, dezvaluite, precum si la modul in care puteti avea acces la aceste informatii. Va recomand in acest sens sa parcurgeti cu atentie acest material.

Pornind de la standardele de etica si confidentialitate general acceptate in domeniul serviciilor de sanatate mintala. Cabinetul psihologic individual Claudia Mioara Talpeanu agreeaza si se supune reglementarilor privind etica si confidentialitatea formulate de codul deontologic al Colegiul Psihologilor din Romania, al Colegiului Medicilor din Romania si stipulate de Legea Sanatatii Mintale si Protectiei Persoanelor cu Tulburari Psihice, ale scolilor europene de formare in psihoterapie si altor documente internationale relevante.

Ma angajez sa pastrez confidentialitatea asupra informatiilor cu caracter personal. Am dreptul de a-mi schimba practicile de confidentialitate in masura in care legea permite acest lucru. Imi rezerv dreptul de a face orice modificare legala.

Sedintele de psihoterapie sunt complet confidentiale cu exceptia urmatoarelor circumstante:

  • Din timp in timp terapeutul va discuta travaliul terapeutic cu supervizorul sau. Acest lucru face parte din practica standard si il ajuta pe terapeut sa lucreze cu dumneavoastra la cea mai buna capacitate a sa. Supervizorul terapeutului respecta acelasi cod etic si de confidentialitate ca si terapeutul.
  • In situatia in care terapeutul crede ca sunteti in pericol de a va rani pe dumneavostra sau pe altcineva, isi rezerva dreptul de a incalca confidentialitatea pentru a preveni pericolul. Cu toate acestea, terapeutul va face acest lucru doar in conditii extreme si va incerca intotdeauna sa discute acest lucru cu dumneavoastra inainte de a actiona.
  • Daca va fi solicitat sa depuna marturie (de exemplu in cazurile penale).
    In scopul acreditarilor ulterioare si continuarii dezvoltarii profesionale, terapeutul ar putea sa prezinte pentru evaluare un material scris sau inregistrat in cursul sedintelor.

Orice material de acest tip va fi modificat pentru a va proteja identitatea si va fi evaluat de practicieni care respecta codul etic adecvat.

Atmosfera prietenoasa pentru gandurile tale