Antrenarea minții și a corpului pentru școală

În calitate de părinți, atunci când ne gândim la copiii noștri și la succesul lor la școală, cei mai mulți dintre noi ne gândim de obicei că ne dorim că ei să fie fericiți în timp ce își fac noi prieteni. Ne dorim că ei să studieze materiile școlare și să învețe cum să fie independenți pe măsură ce cresc. În calitate de educator, aud aceste aspecte și le traduc în rafinarea abilităților de socializare, cognitive și de rezolvare a problemelor/raționament.

Antrenarea minții și a corpului pentru școală

Dezvoltarea abilităților esențiale pentru succesul școlar

Deci, ce înseamnă asta?

Când noi, ca specialiști, descompunem aceste abilități și mai mult, ne gândim la:

Abilitățile de socializare

Abilitățile de socializare ajută la a fi fericit, la comunicarea cu ceilalți, la rezolvarea conflictelor și la învățarea compromisului.

Abilitățile cognitive

Abilitățile cognitive acoperă ceea ce noi considerăm a fi cititul, scrisul, matematica, științele, istoria, sănătatea și educația fizică.

Competențele de rezolvare a problemelor/raționamentelor

Competențele de rezolvare a problemelor/raționamentelor se referă la “Ce se întâmplă dacă” (rezolvarea problemelor) și la “Da, dar” (raționament), competențe necesare pentru ca ei să supraviețuiască pe cont propriu.

Abilități conexe și importanța lor

Pentru a dezvolta aceste abilități, găsim alte domenii conexe pe care este important să le stăpânească copiii noștri:

  • Atenția și concentrarea,
  • ascultarea,
  • memorarea,
  • organizarea și înțelegerea modului în care lucrurile se leagă între ele, ca exemple.

Aceasta este, desigur, o simplificare majoră a unui set masiv de abilități;

Atenția și concentrarea

Cu toate acestea, putem înțelege cât de importante sunt atât de multe dintre aceste domenii pentru viața de zi cu zi a copiilor noștri, afectând totul, de la finalizarea temelor și urmărirea subiectelor la școală până la a rămâne suficient de organizați pentru a-și aranja rucsacul.

Importanța stării mentale în experiența școlară

Experiența școlara este cea mai benefică atunci când elevii, personalul și părinții sunt în cea mai bună condiție mentală. NeurOptimal® Brain Training face exact acest lucru, permițând individului să performeze la nivelul său optim.

Cum poate ajuta NeurOptimal® Brain Training

NeurOptimal® nu lucrează în mod specific asupra unei anumite abilități. În schimb, acționează la nivel global, dezvoltând capacitatea de tranziție, de a răspunde și reacționa atunci când este nevoie și de a se adapta la schimbare în mod flexibil.

neurotraining dinamic cu Neuroptimal la Psihotomis

Beneficiile NeurOptimal® Brain Training în antrenarea minții

Vă puteți imagina cum ar înflori toate abilitățile de bază menționate mai sus dacă copilul dumneavoastră ar fi capabil să răspundă și să se adapteze mai rapid și mai eficient?
Fiecare creier și, prin urmare, fiecare copil este capabil de acest lucru, iar fiecare se va antrena în mod diferit. Dar chiar dacă modul în care vor învăța va fi diferit, un lucru comun pe care l-am constatat la ei este modul în care călătoriile lor personale sunt subtile – fără prea multe indicii, vor începe curând să facă lucruri care dau impresia că se maturizează mai repede decât colegii lor.

Mulți părinți raportează că în urmă antrenamentelor de neurofeedback dinamic copilul lor își strânge singur ghiozdanul, își termină temele fără să li se reamintească și se gândește înainte pentru a fi mai organizat.
Capacitatea de a performa optim în ceea ce privește motricitatea grosieră, motricitatea fină, limbajul, rezolvarea problemelor și abilitățile personale sociale va promova o performanță mai bună în toate domeniile școlare, de la sport la note.

Cine nu și-ar dori asta pentru copilul său?

Contactați-ne pentru a începe călătoria dumneavoastră pentru antrenarea minții

Nu ezitați să ne contactați și veți primi un răspuns în termen de o zi lucrătoare!

ÎNCEPEȚI CĂLĂTORIA DE NEUROTRAINING DINAMIC – NEUROPTIMAL® la PSIHOTOMIS!