Programati o sedinta

Completati campurile din stanga si revin in cel mai scurt timp posibil cu confirmarea programari.

Telefon:
0722 376694

Email:
claudia_popa75@yahoo.com

Anxietate – pericol sau oportunitate?

20 hours ago · · 0 comments

Anxietate – pericol sau oportunitate?

Haide sa incep prin a contura cat mai bine posibil caracteristicile esentiale ce delimiteaza termenii de FRICA respectiv ANXIETATE.
De ce simt nevoia sa fac asta?
Pentru a elucida ambiguitatea existenta, suficient de raspandita, la nivelul populatiei generale referitor la cei doi termeni. Folosim termenii de anxietate si frica pentru a exprima un set de stari oarecum similare insa intre ei exista o deosebire esentiala:
– FRICA este o reactie automata de alterare a organismului la un pericol perceput ca fiind iminent, in timp ce ANXIETATEA este UN SISTEM COMPLEX DE REACTII (cognitive – ganduri, seturi de convingeri – afective, fiziologice si comportamentale) la un pericol posibil, la o frica anticipata fara un suport obiectiv in momentul prezent.

Isi merita divortul proasta reputatie?

3 weeks ago · · 0 comments

Isi merita divortul proasta reputatie?

Pentru a discuta despre divort intr-un mod sanatos trebuie mai intai sa intelegem de ce suntem atat de terifianti de cuvantul “divort”.
Motivul pentru care noi toti suntem atat de inspaimantati de divort este deoarece intelegerea conceptului de casatorie este cumva deficitara.
Definitia curenta a unei casatorii de succes este acea conform careia o casatorie de succes este aceea care dureaza pentru totdeauna. Nu conteaza daca unul, sau chiar ambii parteneri, se simte mizerabil in cadrul casniciei, nu conteaza daca ei nu isi mai vorbesc cu adevarat unul celuilalt, nu conteaza daca isi spun unul celuilalt cele mai mari minciuni posibile, nu conteaza daca fiecare dintre parteneri se minte pe el insusi ca este bine asa cum este, nu conteaza daca cei doi evolueaza sau nu fiind impreuna, nu conteaza armonia interioara a fiecaruia sau a familiei (de multe ori nu conteaza nici chiar armonia copiilor din cuplul marital). Nici unul dintre aceste aspecte nu conteaza atata timp cat cheia unui mariaj de success este reprezentata doar de longevitatea acesteia.

Legatura dintre anxietate si abuzul verbal

1 month ago · · 0 comments

Legatura dintre anxietate si abuzul verbal

Deseori se intampla ca multi dintre noi sa trecem cu vederea efectele negative ale abuzului mental realizat prin intermediul limbajului verbal deoarece acest tip de abuz verbal este destul de greu de delimitat comparativ cu alte tipuri de abuz: abuzul fizic, abuz sexual, abuz de substante. Acest aspect, insa, nu face acest tip de abuz mai putin periculos decat celelalte tipuri.
Conform studiilor realizate de oamenii de stiinta, oamenii, indiferent de varsta pot suferi la intensitati ridicate in situatii in care se tipa la ei, sunt insultati sau nerespectati in mod constant.
Abuzul verbal din viata reala cat si din mediul virtual este extrem de periculos deoarece afecteaza functionarea ambelor emisfere cerebrale ale creierului uman determinand o varietate de probleme de sanatate (atat fizica cat si mentala). Anxietatea, depresia, atacurile de panica, sunt doar cateva dintre aceste afectiuni.

Cum incurajam adolescentii

1 month ago · · 0 comments

Cum incurajam adolescentii

Stiati ca toti adolescentii au nevoie de incurajari?
Orice adolescent are nevoie de incurajari, mai mult decat in oricare etapa a vietii, sa se simta important pentru adulti si cu atat mai mult pentru adultii semnificativi din viata lui: in primul rand pentru parinti, bunici, grup social apropiat, profesori, indrumatori.
Are nevoie sa auda cuvinte de lauda, cuvinte de incurajare, pentru a sti ca este iubit, valoros, vazut, recunoscut, pentru a-si mentine echilibrul psiho-emotional si mental, pentru a-si structura propria identitate.
Daca exista o etapa a vietii in care oamenii au o nevoie mai accentuata de cuvinte de incurajare si lauda sincera si obiectiva, aceea este fara tagada, adolescenta.
Asadar, cum incurajam adolescentii:

Barbatii manipulatori

2 months ago · · 0 comments

Barbatii manipulatori

Astazi iti propun, FEMEIE, sa vorbim despre “fascinatia” ta pentru barbatii sarmanti, pentru relatiile distructive, interzise prezentandu-ti spre final o carte ce te va ghida, cu siguranta, printre mrejele tesute cu atata dibacie de catre BARBATII MANIPULATORI.
De cate ori, femeie, ai fost fascinata de “baietelul” infantil (vulnerabilul barbat – copil) cu potential de Indiana Jones? Cu cata nerabdare si zel i-ai oferit acestuia (pentru ca avea nevoie spre transformare) iubire, apreciere, acceptare, incredere, educatie si devotament. Cat de repede, femeie, te-ai epuizat pana la uitarea de sine iar “broscoiul” nu s-a transformat in print (cel putin nu pentru tine)?

Binecuvantarea vietii

2 months ago · · 0 comments

Binecuvantarea vietii

Impodobeste-ti viata cat de jucaus poti, cat mai viu cu putinta!
Impodobeste-ti viata cu culori stralucitoare, cu sunete noi, cu iubiri mari, cu decizii riscante, cu experiente stranii, cu stradanii ciudate, cu schimbari bruste sau chiar cu esecuri.
Petrece-ti cat mai mult timp posibil creand lucruri incantatoare de pe urma existentei tale. De ce nu?
Iti este permis sa ai un cuvant de spus si o viziune proprie!
Vreau sa te vad ca incepi o conversatie mai productiva si mai interesanta cu tine insuti. Sau macar aparate, pentru Dumnezeu!
Apara-ti calitatea ta de om incercand sa te definesti. Incercand sa-ti declari intentiile.
Asa ca stai drept si spune cu voce tare ce te defineste ce ti se potriveste: “Sunt asta si asta si pe deasupra mai sunt si asta si asta! Inca nu stiu exact ce sunt dar o sa aflu, fiindca-s curios!”

Tehnica de indepartare a unui gand negativ

2 months ago · · 0 comments

Tehnica de indepartare a unui gand negativ

Iti propun astazi un exercitiu. Face parte din cufarul meu de “magie” si nu numai al meu.
Si pentru ca am convingerea ca toti avem uneori, indiferent de nivelul nostru individual de cunoastere, ganduri negative ce ne locuiesc mentalul generand frici irationale, chiar paralizante, in continuare iti prezint o modalitate practica (fara a fi singura) de ale indeparta.

Divortul si nedreptatea fata de copii cauzata de alienarea parentala

3 months ago · · 0 comments

Divortul si nedreptatea fata de copii cauzata de alienarea parentala

Natura, durata si nivelul conflictului parental in contextul divortului poate avea un impact major si de durata asupra tuturor membrilor familiei in special asupra copiilor.
Abordand acest subiect imi propun ca astazi sa aduc o constientizare prin cunoastere a problemei reprezentate de alienarea parentala, in special acolo unde parintii pierduti in furtuna emotionala a furiei, temerii, durerii si resentimentelor din procesul de destramare a cuplului aleg sa nu mai comunice.

Propria-mi poveste

3 months ago · · 0 comments

Propria-mi poveste

Dorinta de a-i ajuta si sustine pe oameni pe parcursul provocarilor vietii este un impuls natural pe care propriile mele experiente de viata l-au intarit si l-au cizelat.
Vocatia mea a fost, de mic copil, orientata catre oameni si emotiile umane.
Stiu si simt, in strafundul sufletului meu, ca aceasta este menirea mea pe acest pamant.