Programati o sedinta

Completati campurile din stanga si revin in cel mai scurt timp posibil cu confirmarea programari.

Telefon:
0722 376694

Email:
claudia_popa75@yahoo.com

O tura intr-un Montagne russe numita Adolescenta

4 weeks ago · · 0 comments

O tura intr-un Montagne russe numita Adolescenta

In ciuda modificarilor hormonale caracteristice pubertatii si a presiunii psihosociale a maturizarii, adolescentii pot fi totusi ajutati sa depaseasca conflictele lor emotionale si comportamentale prin psihoterapie.
In mod constant, mai degraba decat ocazional, am constatat ca practic fiecare client adolescent cu care am lucrat reusea sa distorsioneze, sa exagereze si sa interpreteze eronat realitatea astfel incat sa sufere. Se pare ca adolescentii reusesc foarte usor sa transforme dezamagirile in dezastre, dorintele in nevoi absolute, dificultatile in imposibilitati si esecurile sau criticile in dovezi ale faptului ca sunt creaturi subumane.
Chiar daca acest lucru il fac fara sa stie (fara a constientiza asta), adolescentii “ISI GANDESC” drumul spre problemele lor sociale si emotionale.
Inclinatia umana normala de a rezista la schimbare este, in cazul adolescentilor, accentuata pana la sabotarea propriilor interese fiind frecvent rebeli si potrivnici. Adaugand la toate acestea ceea ce pare a fi o neincredere universala in adulti si in valorile adultilor situatia ce rezulta devine greu favorabila interactiunilor.
Ce poate oferi psihoterapia unui adolescent?
Acceptare si incredere in sine, cunoasterea obiectiva si rationala a modului de functionare a psihicului, mentalului, emotionalului uman;
Tehnici, metode, ancore de relationare armonioasa si hranitoare;
Sustinere si siguranta.

Eu sunt o parte din oglinda ta

1 year ago · · Comments Off on Eu sunt o parte din oglinda ta

Eu sunt o parte din oglinda ta

„Vom sti sa deslusim misterul… in care ma vad… prin tine… te vezi prin mine… din fata Ochiului Sinelui… nu fug, nu vreau sa fug… si goala de mine insami… ma predau… nu-mi apartin… si simt cum ma redau tot mie insami… De ma ridic… si zbor, o fac din propria cadere… orice ma inalta si ma coboara… dar asta nu ma afecteaza… findca sunt deasupra si interiorul… sunt atat observatorul cat si observatul… sunt actiunea… si nonactiunea… sunt cea ce sunt… sunt doar o parte din oglinda Ta…”

Problemele noastre sunt ilogice, sunt la nivelul ilogicului

1 year ago · · Comments Off on Problemele noastre sunt ilogice, sunt la nivelul ilogicului

Problemele noastre sunt ilogice, sunt la nivelul ilogicului

Asa-zisele noastre “probleme” sunt create de imaginatie. Cu totii stim ca nu ar trebui sa fim tristi, ca nu ar trebui sa fim deprimati si nu ar trebui sa fim ingrijorati. Dar daca v-as spune “nu fii ingrijorat, inveseleste-te, nu fii deprimat si zambeste” nu va va face sa va simtiti mai bine. Dimpotriva, daca v-as spune “nu ar trebui sa va simtiti in acest fel” iar dumneavoastra inca va-ti simti in acelasi fel, ceea ce s-ar intampla este ca v-ati simti si mai rau. Pentru ca cineva v-a spus ca ceea ce simtiti nu este bine si ca ar trebui sa simtiti altceva.

Propria poveste

3 years ago · · Comments Off on Propria poveste

Propria poveste

Va ofer ocazia sa va creati propria poveste, cu propriile voastre personaje si actiuni

Povestile sunt foarte puternice. Ati citit o carte cu ceva vreme in urma, ati vazut un film acum cativa ani, s-ar putea sa nu vi le mai amintiti; dar o poveste ce va fost spusa in copilarie si pe care ati auzit-o cand aveati patru ani inca v-o mai amintiti. Pentru ca acea poveste era plina de imaginar. Ganditi-va la povestile moderne, spre exemplu Harry Potter ce populara a devenit.

De fiecare data cand producem imagini simbolice acestea raman in mintea noastra si aceasta este calea cea mai buna pentru a accesa partea mai profunda a personalitatii.

Noi oamenii avem o permanenta lupta intre ceea ce gandim si ceea ce simtim, aceste doua aspecte se lupta unul cu celalalt in mod constant si atunci cand te lupti cu tine insuti de fiecare data pierzi. Si din aceasta lupta ne cream noua insine o multime de probleme psihologice apasatoare

In acest context apelez acum la eul vostru intelept pentru a se folosi de oportunitate spre a descoperi solutia.

Abordare eficienta pentru toata lumea?

3 years ago · · Comments Off on Abordare eficienta pentru toata lumea?

Abordare eficienta pentru toata lumea?

Este modalitatea mea de abordare eficienta pentru toata lumea?

Nu este vorba de tehnica aici, este doar o abordare filosofica la care eu ader. Este vorba despre a fi in relatie cu o persoana si de a lucra cu ceea ce persoana iti da. Aceasta perspectiva nu consta in a da directive in sensul de a-ti spune ceea ce trebuie sa faci (“ar trebui sa te relaxezi, ar trebui sa iti schimbi stilul de viata, ar trebui sa faci asta sau cealalta”), este vorba de a lucra cu oamenii si nu cu problemele lor. Tehnica terapeutica este doar o tehnica, un instrument.

Oprestete acum!

3 years ago · · Comments Off on Oprestete acum!

Oprestete acum!

Iti ofer ocazia sa te opresti acum din a cauta lucruri in neregula la tine.

In fiecare tara din lume, un copil de 4 sau 5 ani vorbeste limba tarii in care traieste, mai mult sau mai putin corect. Pe la varsta de 6 sau 7 ani acest copil merge la scoala si invata cum sa scrie ceea ce vorbeste, sa citeasca, pentru ca apoi sa invete gramatica limbii respective. Asadar atunci copilul invata de ce el vorbeste acea limba in felul in care vorbeste.