Programati o sedinta

Completati campurile din stanga si revin in cel mai scurt timp posibil cu confirmarea programari.

Telefon:
0722 376694

Email:
claudia_popa75@yahoo.com

6 months ago · · 1 comment

Problemele noastre sunt ilogice, sunt la nivelul ilogicului.

Aşa-zisele noastre “probleme” sunt create de imaginaţie. Cu toţii ştim că nu ar trebui să fim trişti, că nu ar trebui să fim deprimaţi şi nu ar trebui să fim îngrijoraţi. Dar dacă v-aş spune “nu fii îngrijorat, înveseleşte-te, nu fii deprimat şi zâmbeşte” nu vă va face să vă simţiţi mai bine. Dimpotrivă, dacă v-aş spune “nu ar trebui să vă simţiţi în acest fel” iar dumneavoastră încă va-ţi simţi în acelaşi fel, ceea ce s-ar întâmpla este că v-aţi simţi şi mai rău. Pentru că cineva v-a spus că ceea ce simţiţi nu este bine şi că ar trebui să simţiţi altceva.

 

Pentru că problemele noastre sunt ilogice, din punctul meu de vedere şi al altor câtorva specialişti în domeniu, de renume naţional şi internaţional, este o pierdere de timp şi bani să încerci să tratezi problemele ilogice în mod logic.

Din practică clinică, ascultând lungile poveşti ale clienţilor, care de multe ori nu au un început un cuprins şi o încheiere, fără să înţeleg logic ceea ce ei spuneau, m-am surprins încercând să tratez ceea ce nu reuşeam nici măcar să înţeleg ce este. Aşadar acum am suficient curaj să spun “nu ştiu şi nici măcar nu înţeleg“. Pentru că, vedeţi, nu ai cum să dai sens unor fraze foarte confuze (cum ar fi: “am o problemă în ceea ce priveşte încrederea“).

Nu ştim exact ceea ce vrem. Ştim ceea ce nu vrem dar nu ştim ceea ce vrem. Şi, vedeţi, suntem oameni foarte interesanţi: vă pot spune de o mie de ori că vă iubesc şi nu mă veţi crede, vă spun numai o dată că vă urăsc şi asta este ceea ce vă veţi aminti în tot restul vieţii dumneavoastră. Pentru că suntem ca buretele, absorbim negativul, deoarece atunci când am fost copii ni sa spus “fii atent” numai atunci când am făcut ceva rău; când am făcut ceva bine nimeni nu a mai spus nimic.

Aşadar dacă problemele noastre sunt ilogice, eu prefer să le abordez în mod ilogic şi modul în care eu fac acest lucru este folosind hipnoză. Pentru că dacă problemele noastre sunt create de imaginaţia noastră să folosim imaginaţia pentru a dezlega aceste probleme. Nu logica şi raţionalul ci imaginaţia. Şi ştiţi din propria experienţă că drumul cel mai bun pentru imaginaţie este închizând ochii. Voi folosi pentru aceasta tot ceea ce vă poate duce înapoi în copilărie.

Ştiţi doar modul în care copiii se joacă cu jucăriile lor, vorbesc cu jucăriile lor purtând cu acestea adevărate conversaţii, copiii sunt foarte sinceri şi deschişi cu jucăriile lor. Pornind de la acest adevăr Melanie Klein (pioniera psihanalizei copilului) a inventat ceea ce poartă numele de terapie prin joacă în timp ce observa copiii jucându-se cu jucăriile.

Pentru a accesa adevăratele noastre emoţii, adevăratele motive ale îngrijorărilor, stratul mai adânc al personalităţii noastre, folosim elemente simbolice ce vor aduce la suprafaţă adevărurile inconştiente.

Categories: Uncategorized

admin

admin

După cum poate ştii, DE CE-ul meu este să inspir oamenii să-şi trăiască fiecare zi preţuind miracolul de a fi şi să-i încurajez să devină conştienţi de propria valoare.

Care este DE CE-ul tău? Care este acel ceva care te face să te simţi viu, îţi dă energie şi te ajută să mergi mai departe indiferent de provocările de care ai parte?

1 Comment

Leave a Reply