2023 Anul tau de implinire!

Fa din noul an anul tau de implinire!
Nu lasa acest an sa fie ca ultimul ce tocmai sa incheiat. Iar daca anul trecut a fost un an minunat pentru tine, tot nu lasa acest an sa fie la fel ca cel trecut. Ridica-ti standardele. Continua sa te imbunatatesti. Asta te va face sa te simti “viu”.

Nu ceea ce obtinem ne face fericiti ci cine anume devenim in timp ce obtinem ceea ce ne propunem, cat si ceea ce suntem capabili sa daruim pentru ca am devenit mai mult.

Iar acum, pentru a trece de la analiza reflexiva la actiune iti propun urmatoarea provocare:

Care este aria din viata ta, chiar in acest moment, in care iti doresti cu adevarat o imbunatatire? Care este aria care are nevoie de o imbunatatire importanta? Corpul tau este asa cum iti doresti? Dar sanatatea ta? Cum stai cu cariera? Dar cu relatiile – in mod special cu relatia intima, relatia cu copii, relatia cu parintii, …? Cum stai in relatie cu Creatorul, cu partea spirituala a vietii tale? Cum stai cu aspectele financiare ale vietii tale?

Constientizeaza o arie din viata ta care conteaza cu adevarat in acest moment pentru a o imbunatati. Decide care este aceasta.

In prima faza noteaza cum anume arata, care este situatia ta actuala in acea arie – fa-o cat mai specific cu putinta, descrie-o amanuntit. Doar scrie adevarul despre felul in care se prezinta lucrurile in partea vietii tale asupra careia ai decis sa faci o imbunatatire si cum anume iti doresti ca aceasta sa se imbunatateasca. Fii foarte sincer cu tine insuti.

In etapa a doua noteaza-ti care sunt obiceiurile tale care au facut ca aria respectiva sa se prezinte asa cum se prezinta ea in momentul prezent. Care sunt actiunile sau non actiunile, gandurile, principiile, asocierile, pe care le-ai avut, le ai, pentru ca situatia sa fie asa cum este?

Deoarece orice rezultat ai avea, indiferent ca este rezultatul dorit sau nu, l-ai obtinut datorita anumitor actiuni ale tale, devenite obiceiuri, ce te tin in situatia respectiva. Sunt anumite obiceiuri ale felului in care te misti sau nu te misti, mananci sau nu mananci, dormi sau nu dormi, te focusezi sau nu, te energizezi sau te consumi… Care este modul in care gandesti de obicei referitor la aceasta arie a vietii tale? Noteaza-ti toate aceste obisnuinte, indiferent ca le consideri minore sau majore.

In cea de a treia etapa noteaza-ti ceea ce iti doresti. Care este viziunea ta referitoare la cum va deveni aceasta arie a vietii tale atunci cand o vei considera imbunatatita? Fii de asemeni foarte specific. Cum vei fi? Cum vei arata? Ce vei simti? Ce vei vedea? Ce vei gandi despre tine insuti si despre lume, viata?

In etapa a patra noteaza-ti care sunt actiunile, obiceiurile – tipul de gandire ce le-ar sustine – care te vor duce spre a atinge ceea ce ti-ai propus. Ce ai nevoie sa faci diferit in fiecare dimineata, in fiecare zi, pentru a fi asa cum ti-ai propus pentru a indeplini viziunea ta legata de aria respectiva. Pentru a detine acea energie si putere pe care ti-o doresti? Cum planifici aceste actiuni pe parcursul zilelor, saptamanilor, lunilor? In ce zile si ce anume vei face? La ce ore?

O actiune pentru a deveni un obicei are nevoie de repetitie constanta, precisa, pentru a deveni un automatism, pentru a se manifesta apoi in mod reflex, de la sine fara un efort constant.

Puterea dorintei nu dureaza, insa obisnuintele sunt foarte durabile.
Pariez ca ai anumite obisnuinte in viata ta chiar si acum care dureaza de ani de zile. Unele dintre ele cu siguranta nu iti mai sunt de folos. Ce ai spune deci, ca incepand de acum sa le inlocuiesti cu alte actiuni, obisnuinte, ritualuri, noi adaptate si functionale?

O data cu inceperea unui nou an decide sa incepi o noua viata.

Nu trebuia sa inceapa cu 1 ianuarie. Decide sa inceapa acum anul tau de implinire. Incepe cu acest exercitiu pe care ti-l propun aici. Incepe pornind de la acest articol.

Doar incepe si fii curios ce se intampla. Doar da-ti voie sa simti cat de usor este. Incepe cu cateva, doua, trei, obisnuinte mai mici. Indata ce vei incepe sa iti organizezi o arie a vietii tale vei observa ca vei simti imbunatatiri si in celelalte aspect ale vietii. Vei simti energia entuziasmului si a reusitei personale crescand cu fiecare zi in care planul tau va fi in actiune.

Intotdeauna exista doua mari dureri in viata: durerea disciplinei si durerea dezamagirii, a regretuluii. Alege!
Deci?!?

Batem palma? Faci din noul an, anul tau de implinire!

1. Ce vrei sa schimbi?
2. Cum arata cu adevarat acum ceea ce vrei sa schimbi?
3. Care sunt actiunile, obiceiurile care te-au adus in punctul de astazi?
4. Cum iti doresti sa arate aria imbunatatita atunci cand se va fi produs imbunatatirea, care sunt noile obisnuinte, actiuni pe care le implementezi incepand de acum, in ce moment – ore, zile, timp?

Alege sa faci ceva nou cu tine insuti! Ceva ce te va face mandru in acest an. Meriti sa traiesti sentimentul preluarii controlului propriei tale vieti. Indreapta-ti viata spre un nou nivel de implinire!

Simti nevoia ca cineva sa te insoteasca in acest demers? Iti stau la dispozitie cu toata experienta mea profesionala si de viata. Fii doar hotarat, determinat, dornic, constient de prioritatile si valorile tale, focusat.

Aminteste-ti:

Meriti sa traiesti sentimentul implinirii!

Fa din acest an, anul tau cel mai minunat de pana acum.